УЖГОРОД. Пасхальне богослужіння в кафедральному соборі Ужгорода

17 квітня, в другий день Воскресіння Христового, у понеділок Світлої седмиці, вже по традиції керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив Божественну літургію в Свято-Хресто-Воздвиженському кафедральному соборі м. Ужгорода.

Його Високопреосвященству співслужило духовенство єпархії.

Богослужіння оспівував хор кафедрального собору (регент: заслужений артист України, протоієрей Феодор Копинець).

Після закінчення літургії до кілька тисячної пастви, владика Феодор звернувся зі словом вітання. Зокрема, закцентував увагу вірян на важливому аспекті духовного життя – явищу радості в бутті людини.

– Радість від звістки про Воскресіння Христове передається нам від апостолів та жінок–мироносиць із покоління в покоління, зі століття до століття. У ці пасхальні дні обличчя Церкви стає світлим і радісним, нам хочеться ликувати разом зі святими апостолами і свідчити один перед одним, що Воістину, дійсно, без всяких сумнівів Воскрес Христос!

Як відомо, згідно з біблейською симфонією слово «Радуйтесь!» у Священному Писанні згадується 365 разів за кількістю днів в році, і це не випадково! А якою може бути радість у віруючої людини? Ми безмежно радіємо тому, що ми йменуємося найдорожчим іменем – чадами Божими! Ми усиновлені Богу і Отцю Різдвом, серед нас життям, стражданням, розп’яттям, погребінням і Воскресінням Божественного Сина. І ликуванню нашому немає кінця, радості тої ніхто від нас не може відібрати! Ми радіємо серцем своїм і душею з подякою Всесильному Богу за безмежну любов до нас. Господь низпосилає нам радість духовну і тишину, якими ми й ділимося один із одним. Якщо би можна було зважити радість, то сьогодні ми б її вимірювали в тоннах. Однак це не можливо, тому що вона є світлою, благодатною, смиренною, тихою, кроткою, тою, яка всіх нас втішає і допомагає бути вірними чадами Церкви Христової. Вітаю вас, дорогі браття і сестри, зі святом Пасхи і бажаю, аби ця радість ще довго теплилася в нашому серці, – підкреслив архіпастир.

Велика кількість вірників, що взяли участь у святковому богослужінні мали можливість запалити лампадку від Благодатного Вогню, який прибув з Єрусалиму і принести його до своєї домівки.

Уже традиційно, телеканалом «Тиса-1» спільно з Інформаційним відділом єпархії святкове богослужіння транслювалося наживо.

Завтра, 18 квітня, на третій день Пасхи Христової керуючий Мукачівською єпархією очолить Божественну літургію у Свято-Воскресенському чоловічому монастирі міста Ужгорода. Зустріч архієрея о 08.45.

 Фото: Віталій Муха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.