Інформаційний відділ Мукачівської єпархії дав коментар щодо “бійки” духовенства з воїнами АТО у приміщенні Ужгородської міськради.

Ужгородська міськрада

30 березня 2017 року у ЗМІ була розповсюджена дезінформація, нібито «в Ужгороді на сесії міськради побилися військові та священики УПЦ». В офіційному коментарі голова Інформаційного відділу Мукачівської єпархії протоієрей Олександр Монич спростував дане повідомлення, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Протоієрей Олександр зазначив, що на початку згаданої сесії чисельні прибічники «УАПЦ» прибули до зали засідань міськради, взявши в облогу її президію. Разом з ними у провокації взяли участь неідентифіковані особи у камуфляжі, яких окремі ЗМІ назвали «учасниками АТО». У дійсності, значна частина цих екіпірованих осіб виявилася прислужниками парафій «Карпатської єпархії УАПЦ». Вони, як і решта провокаторів, не мають жодного відношення до АТО.

За словами речника Мукачівської єпархії УПЦ, екіпіровані прибічники «УАПЦ» намагалися розпалити конфлікт, вигукуючи образи на адресу православних вірян. З цієї причини до зали була викликана поліція, аби завадити провокаторам порушувати порядок і убезпечити присутніх священиків та вірян УПЦ від агресії прихильників «Карпатської єпархії УАПЦ».

Священики УПЦ пройшли до трибуни у той момент, коли головуючий вже оголосив перерву у засіданні. У залі зчинилася словесна сварка, проте ніякої бійки не було. Наразі не з’ясовано, чи мали люди у військовому одязі, які лобіювали в міськраді інтереси «УАПЦ», при собі зброю.

Сергій Уманців / фото Facebook

Раніше повідомлялося, що конфлікт навколо храму громади УПЦ на честь святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги спричинив своїми шахрайськими діями Сергій Уманців. Цей «клірик УАПЦ» встиг опинитися під забороную у священнослужінні не лише рішенням священноначалля Української Православної Церкви, але й «УПЦ КП». Тож наразі він намагається заволодіти земельною ділянкою в центрі Ужгорода, видаючи себе за представника «УАПЦ».

Детальний коментар з цього приводу читайте також у матеріалі Юридичного відділу єпархії оприлюдненому на сайті Мукачівської єпархії під назвою: ОФІЦІЙНО. Відповідь на черговий наклеп та брудну брехню з боку «Карпатської єпархії» УАПЦ

Фото: 0312.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.