УЖГОРОД. Архієрейське богослужіння в Свято-Преображенському храмі

24 березня, в п’ятницю четвертої неділі Великого посту, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свято-Преображенському міста над Ужем – Ужгороді.

Архієрея зустрічав настоятель храму − протоієрей Іван Моланич.

Керуючому єпархією співслужило духовенство єпархії.

Після заамвонної молитви владика звернувся до присутніх з архіпастирським словом, в якому підкреслив, що у Великий піст Свята Церква Христова велить кожному особливо звернути увагу на свій душевний стан.

«Кожна людина може побачити Бога – якщо буде очищати свої серце й душу частою сповіддю, розкаянням в гріхах і виправленням життя. Ми вкушаємо Святих Христових Таїн і бачимо який Благий Господь! Інколи на душі бувають хвилювання й неспокій, терзають випробування, скорботи чи різні негаразди. У своїй злобі ми готові зробити будь-що недобре, однак ми приходимо до храму Божого, каємося в своїх гріхах і із душевного звіроподібного єства стаємо наче ягнятко. Після з’єднання з Христом у Таїнствах сповіді і Причастя, людина виходить із храму зовсім іншою, вона готова усіх своїх кривдників обійняти, поцілувати і попросити у них вибачення», – зазначив у слові проповіді владика.

В кінці владика на усіх призвав Боже благословення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.