Владика Феодор звершив літургію Напередосвячених Дарів в Покровському храмі Ужгорода

У п’ятницю другого тижня Великого посту, керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященнійший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський, звершив літургію Напередосвячених Дарів в Покровському храмі-пам’ятнику, що в Ужгороді.

Архіпастирю співслужили: секретар єпархії, протоієрей Віктор Місо, та настоятель храму, благочинний Ужгородського районного благочиння, протоієрей Миколай Кабацій.

Насамкінець архіпастир звернувся до присутніх зі словами проповіді.

«Літургія Напередосвячених Дарів відображає євангельські настанови, які життєво необхідні людям. Так у піснеспівах молитви «Да исправится молитва моя» є такий приспів: «Положи, Господи, хранение устом моим, и дверь ограждения о устнах моих». Наш язик є нестримним злом! У Священному Писанні зазначено, що, хто може приборкати язик, тому під силу приборкати й своє тіло, пороки, пристрасті. Там, де конфлікт, де війна, сварка чи бійка, обов’язково побував язик: сказав, не стерпів, відповів, образив, бохогульствував. Людина не може прожити й одного дня без осудження когось чи чогось – волею чи неволею ми говоримо про недоліки наших брата чи сестри, про негатив політичних питань тощо. Усі ми з вами, без винятку, є вбивцями, тому що вбити можна не тільки ножем, але й образливим словом. Після негативного слова людина може впасти у великий відчай! Ми не помічаємо за собою слова і дії того нашого зла, яке знаходиться у наших устах. За словами ж святих отців, найлегший шлях до спасіння – приборкати свій язик неосудженням! Дверима ж огради уст є слізна покаянна молитва», – акцентував у своєму архіпастирському слові владика.

В кінці владика призвав на усіх Боже благословіння.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.