З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, за ініціативи голови Іршавської молодіжки архімандрита Агапіта (Шпиняка) молодь у складі понад 50 осіб відвідала святині Волинської землі.

В п’ятницю ввечері, 3 березня, у стінах Сілецького Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря було людно, адже там зібрались всі ті, хто серцем і душею прагнув відвідати святу Почаївську Лавру.

Братія монастиря звершила молебень,після якого паломники вирушили в дорогу.

Суботнього ранку всі змогли приклонитись перед святинями Лаври, почувши історію і чудеса, які відбуваються в Лаврі від керівника поїздки архімандрита Агапіта.

Далі були відвідини Свято-Духівського скита, джерела праведної Анни і Кременецького жіночого монастиря, де молоді паломники і зупинилися на ніч. Матушка-ігуменя Маріоніла привітала усіх діток з постом, подарувавши кожному подарунки.

У неділю ж, діти й молодь знову рушають до святої Почаївської Лаври, де беруть участь в Божественній літургії. Після неї відбулась зустріч з митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм, який благословив усіх учасників паломницької поїздки та подарував православні книги і журнали.

«Щиро дякуємо дорогому владиці Феодору за його святі молитви і благословення, завдяки чому ми мали можливість організувати благодійну паломницьку поїздку для діток з чотирьох інтернатів, учнів недільної школи, а також тих людей, які мріяли побувати в святій Почаївській Лаврі. Велике спасибі всім небайдужим людям, які допомогли організувати благодійну поїздку для 50 людей!», – зазначили учасники Іршавського молодіжного товариства.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.