УЖГОРОД. Владика Феодор звершив першу у Великому пості літургію Напередосвячених Дарів

1 березня, в середу першого тижня Великого посту Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив першу у цьому пості Божественну літургію Напередосвячених Дарів.

Архієрейське богослужіння відбулося у храмі на честь Різдва Божої Матері в місті Ужгороді (мікрорайон Дравці).

Його Високопреосвященству співслужив секретар Єпархіального управління − протоієрей Віктор Місо, настоятель храму − протоієрей Володимир Приймич та архідиякон Іван Стойка.

Насамкінець богослужіння владика Феодор звернувся до вірян зі словами настанови та призвав на усіх Боже благословення.

“За увесь рік нашої повсякденної суєти життя, ми чекаємо того моменту, коли є більша можливість заглибитися до душі й серця. Таким періодом є Великий піст, під час якого ми відчуваємо особливий дух богослужіння, піснеспівів і кожен з нас має незмінну потребу в покаянні і смиренному стоянні перед лицем Божим. Під час посту ми стаємо більш мовчазними, уважнішими, аби могти усвідомити безодню своїх гріхопадінь. У таїнствах Сповіді та Причастя ми приступаємо й наближаємося до Джерела всіх благ − Бога, Який Єдиний може очистити нас від усякої скверни, гріха, пристрастей та спасти! Свята Церква закликає кожного з нас, щоб ми достойно тримали святий піст, в якому дуже важливо не тільки утримуватися від їжі, але й перемінитися у духовному плані”, – наголосив владика.

Нагадаємо, що 3 березня у п’ятницю першого тижня Великого посту в день молитовної пам’яті великомученика Феодора Тірона (†306), владика звершить Божественну літургію Напередосвячених Дарів у Ракошинському Свято-Покровському чоловічому монастирі.

З усією детальною інформацією щодо архієрейських богослужінь у Великому пості Ви завжди можете ознайомитися на нашому єпархіальному сайті в рубриці «КАЛЕНДАР ВЛАДИКИ».  

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.