Благочинний м. Ужгорода взяв участь у відкритті виставки “Корони світу “

У четвер, 23 лютого, в Ужгороді, в Закарпатському обласному краєзнавчому музеї імені Тиводара Легоцького відбулось відкриття унікальної виставки “Корони світу”.

На запрошення організаторів, з благословення керуючого Мукачівською православною єпархією Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь у відкритті виставки взяв благочинний м. Ужгорода, протоієрей Іоанн Моланич.

Благодійний фонд імені Б.Г. Возницького та Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького представили унікальну експозицію корон, не тільки різних країн, але й різних континентів, різних епох.

У виставці-ретроспективі головних символів влади минулих епох зібрані вінці, корони, головні убори духовних та світських лідерів різних країн світу. Серед іншого це й реконструкції корон X-XI ст. Святого Володимира і Анни Візантійської, короля Данила Галицького, митри видатних Митрополитів, вінчальні вінці та багато іншого.

Виставка пройде усіма регіонами України. В Ужгороді виставка “Корони світу” буде відкрита щодня з 10:00 до 18:00, окрім середи.

Фото: Ольга ПАЛОШ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.