Єпархія взяла участь у відправці військовослужбовців до зони АТО

9 лютого  в Ужгороді відбулася відправка групи військовослужбовців Ужгородського зонального відділу Військової служби правопорядку Збройних Сил України на схід України в зону АТО.

На запрошення керівництва Відділу, а саме полковника Мицель Федора Володимировича участь у відправці військовослужбовців взяла і Мукачівська православна єпархія.

З благословіння Високопреосвященішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь в заході взяв настоятель храму на честь преподобного Іова Почаївського, що в Ужгороді (мікрорайон Радванка) − протоієрей Петро Баб’як.

Священик після звершеного молебню благословив бійців на захист Вітчизни, окропив транспортні засоби святою водою, подарував кожному із солдатів для молитви в зоні АТО особисті кишенькові ікони та натільні хрестики.

У словах проповіді священик призвав усіх до сумлінного несення військової служби та побажав військовослужбовцям щасливого повернення додому.

Також у відправці воїнів брали участь вихованці Сторожницької ЗОШ I-III ступенів, які виконали пісню про неньку Україну, яка нагадала їм про батьків, рідних, тих заради кого варто жити, захищати від ворогів. Зроблені обереги-ангели, листівки з привітаннями діти передали бійцям, щоб там, на передовій вони згадували із радістю і любов’ю рідну домівку та повернулися живими й неушкодженими.

Військовослужбовці на місці дислокації здійснюватимуть, зокрема, контроль за дотриманням законності військовослужбовцями-учасниками АТО, підтриманням правопорядку на території, підконтрольній українським військам тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.