Урочистості до Дня Соборності України пройшли сьогодні в обласному центрі Закарпаття, повідомляє http://rada-uzhgorod.gov.ua. У них взяли участь керівники обласної та міської влади, очільники силових структур, дипломати, духовенство, багато ужгородців, зокрема молоді.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь в ході та відкритті дошки Михайлу Грушевському  разом з ченцями взяв намісник Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, архімандрит Марк (Куштан).

Низку заходів розпочали відкриттям на Будинку профспілок на площі Народній пам’ятної дошки видатному науковцю, політичному і громадському діячеві Михайлу Грушевському.

Коротко про символізм, закладений в образі Грушевського на пам’ятній дощці, розповів її автор Богдан Корж.

Відтак відбулося вшанування пам’яті Великого Кобзаря. Відбулося і покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, а на площі Народній, кілька композицій виконав Заслужений академічний Закарпатський народний хор.

Керівництво області та міста очолило колону ужгородців, які пронесли з площі Народної до пам’ятника Президенту Карпатської України Августину Волошину на набережній Незалежності 100-метровий прапор України. До цього монумента теж поклали квіти.

Нагадаємо, сьогодні також до Дня Соборності України вже традиційно, виступлять естрадно-духовий оркестр та струнна група камерного оркестру Закарпатської обласної філармонії. Початок о 16.00 на площі Театральній, інформує Ужгородська міськрада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.