ЮВІЛЕЙ. Як Іршавська молодіжка святкувала свій день ангела та п’ятиріччя

З благословіння архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, на тереторіі Іршавщини діє вже п’ять років молодіжне братство імені Пророка Предтечі Господнього і Хрестителя Іоанна.

20 січня 2017 року братство св’яткувало свій день Ангела і звісно ювілей. На свято з’їхались гості звідусіль, вихованці Ільницької школи – інтернат, Мукачівського психоневрологічного диспансеру № 1 і 2, учасники реабілітаційного центру міста Мукачева, учасники реабілітаційного центу міста Іршава, представники різних благодійних фондів і організацій, представники міської влади і священнослужителі нашої єпархії.
Братчики почали святкування дня Ангела і свого ювілею братства ще зранку, адже всі молилися на Божественній Літургії в Свято-Іоанно-Богословському чоловічому монастирі села Сільце. Відразу після закінчення Літургії зібравшись разом вирушили до бабусь і в поселення ромів, цього сонячного дня було розвезено понад 650 гарячих обідів, над цим трудились 30 братчиків .
Ледве встигаючи з обідами братчики потрапили на своє власне торжество, яке відбувалось у Сілецькій чернечій обителі, першим з вітальним словом до усіх присутніх звернувся намісник монастиря архімандрит Спірідон (Ляшко), який привітав усіх від імені правлячого архієрея, наголосивши на тому, що Іршавське молодіжне товариство надалі повинно виконувати свою роботу, адже таких людей, що потребують допомоги дуже багато.
Вітання лунали весь вечір, дивовижні виконання пісень радували усіх присутніх. Неабияку радість принесло дійство від зразкового дитячого ансамблю ,,Кирниченька,,.

Вихованці психоневрологічного диспансеру теж зворуши усіх присутніх, а маленькі учні Ільницької школи-інтернат нагадали, що завжди чекають у себе в закладі.
На завершення свята до присутніх звернувся голова молодіжки архімандрит Агапіт(Шпиняк), який подякував усім присутнім, братчикам, спонсором, тим хто не зміг прийти на свято за їхні труди і добре серце та найперше слова вдячності лунали до доброго, дорогого архіпастиря владики Феодора, який підтримує молодь і по його святим молитвам воно діє і дякуючи йому приносить користь людям.
На святі побували понад 150 людей, які кожен своїми устами дякували Богові і прославляли Його, то ж дорогі друзі трудімось і далі прославляючи Всемилостивого Господа.

Вікторія Лесько,

спеціально для m-church.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.