Різдвяна архієрейська Божественна Літургія в Мукачівському кафедральному соборі (+ВІДЕО)

Уранці 7-го січня, в день Різдва Христового керуючий єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив Різдвяну архієрейську Божественну літургію в Мукачівському кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері «Почаївської».

Архіпастирю співслужило духовенство собору.

Після Літургії священнослужителі колядками привітали усіх присутніх з Різдвом Христовим.

У свою чергу, найменші прихожани собору з великою радістю заколядували архіпастирю та всім вірникам улюблені різдвяні піснеспіви.

Насамкінець владика Феодор звернувся до пастви зі словом настанови, в якому зазначив важливість події народження Бога на землі та зупинився на темі миру в Різдві Христа.

«Сьогодні радісна звістка про Різдво Богонемовляти, яка облетіла увесь християнський світ, звернена також і до кожного з нас та закликає разом із східними мудрецями і простими пастухами пізнати в Іісусі Христі свого Царя і Бога, принести Йому дар чистого серця, очищеного від усякої скверни гріха, розкрити для Нього нашу душу, щоб у ній також народився Христос. Памʼятаймо, що кожен із нас – це живий свідок Христовий. І тому наш обов’язок – бути гідним свого покликання, звершуючи справу свого спасіння. Лише в такому разі ми зможемо належним чином прославити Христа Спасителя, Який Народився заради нас і нашого спасіння» − відмітив архіпастир.

Фото: Іван ФЕННИЧ 

Відео: Сергій ЛАВКАЙ

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=EKGNp2lQNzU&w=560&h=315]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.