1 січня 2017 року в 28-му неділю після П’ятидесятниці, яка є неділею перед Різдвом Христовим, неділею Святих отців в день молитовної пам’яті мученика Воніфатія (†290), керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив нічне архієрейське богослужіння в Ужгородському Свято-Воскресенському чоловічому монастирі.

Свого архіпастиря з радістю зустрічав намісник чоловічої обителі – архімандрит Марк (Куштан) та багато вірян, які у ніч Нового року долучилися до урочистого богослужіння, аби подякувати Богу за минулий рік та попросити благословення на рік прийдешній.

Зокрема, до монастиря, який знаходиться на одному із найвищих вершечків міста над Ужем, прибув чималий Хресний хід від Свято-Хресто-Воздвиженського кафедрального собору.

У співслужінні братії монастиря та духовенства єпархії владика звершив перше архієрейське богослужіння у 2017 році.

Під час Божественної літургії була піднесена посилена молитва за мир в Україні та припинення кровопролиття.

Насельник обителі монах Савелій (Кунін) був рукоположений архієреєм в сан ієродиякона. За богослужінням багато вірників причастились Святих Христових Тайн.

Після закінчення літургії був звершений подячний молебень за прожитий минулий рік і початок нового року. Відтак архіпастир звернувся до присутніх із вітальним словом та закликав на всіх Боже благословіння.

Насамкінець на всіх чекало святкове пісне пригощання від чернечої обителі.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=IYK0CO8NGqo&w=560&h=315]

Фото: Іван ФЕННИЧ, Ольга ПАЛОШ

Відео: Сергій ЛАВКАЙ

              

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.