МИКОЛАЇВСЬКИЙ МАРАФОН: УЖГОРОД. «Голодував Я, і ви дали Мені їсти; був нагим, і ви зодягли Мене; був недужим, і ви відвідали Мене; у в’язниці був, і ви прийшли до Мене»

«Ходить світом доброта Миколая» – заголовком до нашої замітки ми обрали слова приспіву до однієї з пісень про святого Миколая. Радість від свята Миколая настільки велика, що її неможливо описати… Цілими днями у ці святкові дні дітлахи Мукачівської єпархії разом зі священнослужителями діляться цією радістю з іншими у різноманітних соціальних закладах.

Ділилися цією радістю вчора і в Ужгороді…

Сотні подарунків, сльози радості та відвертий і такий щирий дитячий плач….. Щодня таке не побачиш. Це не ідилія, не вигадка, а дуже приємна реалія сьогодення – в дні святого Миколая священнослужителі єпархії з подарунками та дітлахами подалися у святковий рейд.

Аби подарувати бодай дещицю святкового настрою тим, хто зазвичай обділений простими радостями, священники Молодіжного, Пенітенціарного та Катехизичного відділів єпархії з благословення Висопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського відвідали місця, про які зазвичай серед буднів люди стараються не думати: це Ужгородський міський територіальний центр соціального обслуговування для пенсіонерів та непрацездатних літніх людей при міській раді, Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня, Ужгородське УВП № 9 та Медико-соціальний реабілітаційний центр «Дорога життя».

Молоді назбиралося ойо-йой. Два автобуси дітей представляли: недільну школу при Свято-Троїцькому храмі в Ужгороді (настоятель, протоієрей Володимир Гуй), недільну школу при Свято-Маріє-Магдалинівському жіночому монастирі в селі Зарічево, що на Перечинщині (настоятельниця, ігуменя Варвара (Поп), недільну школу при Свято-Успенському храмі с. Дубриничі (настоятель, протоієрей Василій Поп).

У кожному закладі дітки співали святкові пісні, читали вірші до дня святого Миколая та показували чудові вистави про святого.

Ну і, звісно, який же святий Миколай без подарунків. Солодощі, фрукти, печиво, чай, тістечка, тощо. Все це вже в руках людей.

Цієї зими активістам та отцям вдалося зробити щасливішими не один десяток закарпатців, подарувати їм тепло. А святий Миколай направду завітав у десятки сердець, лишивши там свої дари.

А Ви написали листа святому Миколаю? Якщо, так, то ми йдемо і до Вас:)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.