Напередодні молитовної пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських чудотворця з благословіння Високопреосвященнійшого владики Феодора вже за традицією молодь Свалявщини, а саме молодіжне братство імені святителя Іоанна, архієпископа  Шанхайського і Сан-Франциського разом з вихованцями “Недільної школи”, яка діє при Свалявському Свято-Тройце-Кирило-Мефодіївському жіночому монастирі відвідали Свялявський будинок для людей похилого віку.

“Як правило, день пам’яті святителя Миколая всіма сприймається, як свято для дітей, проте православна молодь Свалявщини своїм вчинком переконала соціум у протилежному. Це свято, коли потрібно йти до всіх. В тому числі і до людей похилого віку. Виїзжаючи з монастиря вихованці недільної школи та Свалявського молодіжного братства взяли благословіння в насельника Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, архімандрита Інокентія (Софілканич). Отець архімандрит, даючи настанову перед дорогою наголосив на необхідності добрих справ та милостині у дні святкування праздника святителя Миколая Чудотворця. Насправді, між дітьми й людьми похилого віку є маса спільного. Багато з дорослих, за словами Спасителя, стають подібними до дітей, щоб увійти у Царство Небесне (Мф. 18:3). Когось упокорює хвороба, скорбота, самотність і як би це не звучало парадоксально саме у такі хвилини Господь поряд. Відвідуючи немічних, ми вчимося милосердю, вчимося співстраждати, а найголовніше те – що в дітях формується правильне розуміння любові до ближніх” − коментуючи акцію наголосив очільник молодіжки, протоієрей Васілій Бабець.

Крім декламації віршів, пісень, посмішки молодь подарувала одиноким солодощі та напевне саме основне – увагу, підтримку і добре слово.

Свалявське молодіжне братство на честь

святителя Іоанна, архієпископа Шанхайського і Сан-Франциського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.