17 грудня в суботу 26-го тижня після П’ятидесятниці в день молитовної пам’яті великомучениці Варвари, керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свято-Маріє-Магдалинівському жіночому монастирі, що в с. Зарічево на Перечинщині.

17 грудня − День Ангела настоятельки Зарічевської обителі , ігумені Варвари (Поп). При вході в обитель владику зустрічала настоятельниця монастиря ігуменя Варвара з вихованцями воскресної школи, що діє при монастирі.

На святу гору «Голицю», що в с. Зарічево цього дня зібралося чимало вірників та духовенства. Архієрею на Божественній літургії співслужило чисельне духовенство єпархії. Богослужіння прикрашав церковним співом хор Свято-Успенського храму с. Дубриничі.

Після богослужіння був звершений урочистий молебень до святої великомучениці Варвари.

По завершенні богослужіння настоятельниця обителі ознайомила архієрея з ходом будівництва нового монастирського храму на честь святого Благовіщення.

Перечинщина – край у якому ніколи в його історії не було православного монастиря. Нова обитель заснована тут рішенням Священного Синоду УПЦ від 23 грудня 2010 року і є своєрідним форпостом Православ’я не лише в Ужанській та Тур’янскій долинах, але й форпостом віри північних кордонів єпархії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.