Єпархія молитовно вшанувала День Ангела владики Феодора

lotw6yl3s5o16 грудня –  Православна Церква вщановує день пам’яті священномученика Феодора, архієпископа Олександрійського, День Ангела керуючого Мукачівською православною єпархією,  архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора. В цей день у Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі була відслужена святкова Божественна Літургія.

Святкове богослужіння очолив високопреосвященніший Марк, митрополит Хустський і Виноградівський, Постійний член Священного Синоду УПЦ. Йому співслужили: Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, Керуючий справами УПЦ, ректор Київської духовної академії і семінарії, Постійний член Священного Синоду УПЦ, високопреосвященніший Іоасаф, архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський, високопреосвященніший Олександр, архієпископ Городницький, вікарій Київської Митрополії.

У святковій Літургії взяли участь всі намісники та настоятельниці чоловічих та жіночих монастирів єпархії, благочинні районів, близько 100 священослужителів та представники влади краю.

Під час богослужіння архієреями була піднесена окрема молитва за мир в Україні.

При богослужінні співав хор священнослужителів Мукачівської єпархії під керівництвом регента протоієрея Василія Юрини.

На Літургії архіпастирі з духовенством молилися за здоров’я ювіляра.

В кінці Божественної Літургії владика Антоній у вітальному слові побажав владиці Феодору архіпастирської мудрості та натхнення у нелегких трудах у сучасному світі.

По закінченні богослужіння був відслужений подячний молебень священномученику Феодору, архієпископу Олександрійському Небесному Покровителю владики Феодора.

На завершення на всіх присутніх було призвано Боже благословення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.