МУКАЧЕВО. В Красногорському монастирі Мукачева звершено чернечий постриг

14 грудня, у середу 26-го тижня після П’ятидесятниці,  керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив чернечий постриг в Красногорській обителі на честь Всіх Святих, що в Мукачеві.

Послушник Іоанн Зубков був пострижений в мантію з іменем Феофан на честь святителя Феофана Затворника.

Після завершення чину владика привітав намісника обителі, архімандрита Іларія (Гаврилець) з новопостриженим братом, а ченцю побажав допомоги Божої у виконанні святих обітниць монашества. Вітаючи ченця Феофана владика закликав новопостриженого монаха завжди пам’ятати про ті обітниці, які були виголошені ним у храмі, зберігаючи в своєму серці любов до Бога та своїх ближніх.

НАГАДАЄМО: Красногорська всіхсвятська обитель є наймолодшою чоловічою чернечою обителлю Мукачівської єпархії. Сьогодні, включаючи новопостриженика вона нараховує троє ченців. Взагалі монастир був відкритий рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 19 червня 2014 року (Журнал №9). Обитель була утворена на місці храмового комплексу в честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість», засновником якого був покійний протоієрей Миколай Рішко (24.03.1954-†20.02.2014).

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.