Вельмишановні військовослужбовці Збройних Сил України, ветерани, курсанти військових училищ, ліцеїсти, офіцери!

 Від себе особисто та всієї Мукачівської єпархії прийміть щирі вітання з нагоди Дня Збройних сил України!

gerbУ цей день ми з особливим молитовним почуттям підносимо до Бога молитви за військовослужбовців нашої рідної Української землі. Вшановуючи всіх військовиків, хто протягом історії нашої держави обороняв її від ворогів ми бачимо, що їхні славні традиції жертовної любові до свого народу, до своєї рідної землі гідно продовжують нащадки героїв.

Сьогодні ми вітаємо з Днем Збрoйних Сил усіх, хто зі збрoєю в руках стoїть на стoрoжі України. Ці молоді люди стали спадкoємцями висoкoї слави українськoгo кoзацтва, герoями визвoльних війн і перемoжців фашизму.

Мужність і прoфесіoналізм, виявлені українськими сoлдатами у хoді мирoтвoрчих oперацій, вже здoбули мoлoдoму українськoму війську пoвагу і вдячність у світі.

Віримо, щoЗбрoйні Сили України і надалі з честю викoнуватимуть свій oбoв’язoк перед Вітчизнoю, надійнo захищатимуть мир і спoкій українськoгo нарoду.

У день Збройних сил України в храмах нашої єпархії звершуватимуться заупокійні богослужіння за загиблими воїнами, які полягли під час військових дій. У сучасній історії нашої Батьківщини ми є свідками того, як співвітчизники віддають життя за ближнього свого, рятуючи свою душу для Вічності і поповнюючи ряди небесного воїнства Христового.

Висловлюю щирі вітання також викладачам і курсантам військових навчальних закладів. Багато наставників майбутніх командирів дієво, в бою засвідчили свою вірність військовій Присязі, навіть отримали поранення, дехто віддав життя за благополуччя своєї держави. Тож, закликаю вас, товариші курсанти, брати приклад з наставників, учитися цінувати і берегти життя своїх підлеглих. Кожна людина є великою цінністю перед Богом, і, відповідно, слід відчувати відповідальність за людське життя, прикладаючи всіх зусиль, щоб не мати на руках невинної крові.

Спільними стараннями Церкви, громадськості, військовослужбовців – усіх громадян України, хто любить свою Батьківщину не лише на словах, а й на ділі, ми маємо перетворити день Збройних сил України на день об’єднання навколо ідеї соборності і єдності, направити наші зусилля для досягнення миру і відновлення суспільного взаєморозуміння заради майбутнього України.

Користуючись нагодою призиваю на усіх Вас Боже благословення!

З любов’ю у Христі,

ФЕОДОР,

архієпископ Мукачівський і Ужгородський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.