Престольне свято Кушницького Свято-Введенського жіночого монастиря

4 грудня, у 24 неділю після П’ятидесятниці, в день Введення в храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свято-Введенському жіночому монастирі с. Кушниця, що на Іршавщині.

При вході в обитель архіпастиря зустрічала настоятельниця – ігуменя Сусана (Грига) з сестрами.

Його Високопреосвященству співслужили духовенство монастиря та Іршавського благочиння.

Після завершення літургії архієрей разом з духовенством звершив молебень до Богородиці.

В кінці богослужіння владика звернувся до вірників зі словом настанови, після чого закликав на всіх присутніх Боже благословення.

«Батьки Пресвятої Богородиці були настільки благочестивими і мали таку глибоку віру, що трирічну дитину – уявіть собі – віддають не на день чи місяць, а назавжди, на все життя для виховання Самому Богу біля храму Господнього.

Яке питання можна поставити собі у свято Введення до храму Пресвятої Богородиці? Думаю тільки одне: якою була наша дорога до храму? Під храмом мається на увазі не тільки будівля, а Церква – живий організм. Як говориться в одному з фільмів, навіщо та дорога, яка не веде до храму? Доля людини, її прихід до храму, до Христа, до Бога, бажання присвятити своє життя Всемогутньому Творцю є надзвичайно важливими! Бажаю, щоби кожний із нас знав і пам’ятав – дорога, якою ми йдемо, в кожного різна, але єднає нас одне – дорога до храму Божого. Тоді ми стаємо щасливі і знаходимо істинний путь до Христової Церкви і Істочника всіх благ Бога», – наголосив архіпастир у своєму слові проповіді.

Фото: Віталій МУХА

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.