Архіпастирський візит до громади Успенського храму с. Баранинці

27 листопада в 23-ю неділю після П’ятидесятниці керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський з архіпастирським візитом відвідав Свято-Успенський храм с. Баранинці, що на Ужгородщині.

Владику з букетами квітів та словами вітання зустрічали вхованці Недільної школи, парафіяни та настоятель храму протоієрей Василій Русанюк.

Керуючий єпархією у співслужінні секретаря Єпархіального управління протоієрея Віктора Місо, духовенства міста Ужгорода та району звершив архієрейське богослужіння.

Перед богослужінням владика звершив чин освячення нового іконостасу храма.

Під час богослужіння особливо лунала молитва за мир в Українській державі.

Після закінчення уставного богослужіння архіпастир звернувся до присутніх зі словами настанови. Між іншим владика сказав: «Сьогоднішнім євангельським читанням, напередодні Різдв’яного посту Церква черговий раз закликає нас до милосердя. При цьому наголушується, що нашим ближнім є будь-яка людина, яка потребує нашої допомоги. Отже, поєднаємо піст, молитву і добрі справи заради нашого вдосконалення та наближення до Бога», – зазначив у своєму слові настанови архіпастир.

Після промови своє декламацією віршів та пісень владику ще раз привітала малеча храму, з якою архіпастир любо поспілкувався, а як результат кожен з дітлахів отримав особистий молитвослов від архієпископа.

Вкінці владика привітав настоятеля храму зі святом та призвав на усіх Боже благословення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.