В Успенському монастирі с. Домбоки молитовно вшанували чудотворну ікону Божої Матері «Скоропослушниця»

22 листопада у вівторок 23-ої неділі після П’ятидесятниці в день молитовної пам’яті ікони Божої Матері «Скоропослушниця» (X) керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Домбокському Свято-Успенському жіночому монастирі.

До монастиря також прибули тисячі паломників з Ужгорода, Мукачева, Сваляви, Іршави, тощо. Крім того з Ужгорода до обителі прибув великий Хресний хід в якому взяло участь понад 500 паломників.

При вході в обитель архіпастиря зустрічала настоятельниця – ігуменя Катерина (Іванчо) з сестрами та духівник обителі – архімандрит Даниїл (Дзібенчук).

Своєму архіпастирю співслужили понад 50 священнослужителів Мукачівської єпархії.

Під час богослужіння владика звершив ієрейську хіротонію над насельником Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря, що в с. Сільце, священнодияконом Флавіаном (Білинець).

«Сьогодні ми всі смиренно прибігаємо під покров Пречистої Божої Матері, Її ікони «Скоропослушниця». Ми благаємо і просимо, щоб Вона прийняла кожного, хто має якесь прохання у своєму серці. Якщо взяти наше повсякденне життя, то в будь-якій сім’ї без винятку, діти звертаються зі своїми радостями, скорботами чи душевними переживаннями, як правило, до мами, а не батька. Це не є применшенням батьківського достоїнства. Просто все так влаштовано, що мама є тією людиною, яка прекрасно розуміє і ніколи не осудить, яка любить нас тільки за те, що ми просто є! Щось схоже звершується нині в цій обителі – ми прибігаємо до Матері цього світу, до Цариці неба і землі в чудотворному Її образі «Скоропослушниця». Це свято є свідченням того, що ми ніколи не залишимось сиротами на землі, навіть якщо наші матері відходять до вічності. Ми маємо усердну Заступницю роду християнського, яка ніколи нас не покине та не залишить своїми увагою і благодатним покровительством», – наголосив у слові проповіді владика.

Наприкінці богослужіння керуючий єпархією разом з духовнством звершив урочистий молебень до чудотворного образу та привітав настоятельницю обителі, ігуменю Катерину зі святом.

В кінці на всіх присутніх архіпастир закликав Боже благословення.

Фото: Віталій Муха

Нагадаємо: В Домбокському монастирі є точна копія чудотворного образу Божої Матері «Скоропослушниці». 13 липня 2015 року  історичний літопис жіночої чернечої обителі був значно поповнений. З благословення владики Феодора в цей день вшановуватиметься перенесення цієї чудотворної ікони із Єрусалиму на Закарпаття.

З історії: В далекому 1938 році з благословіння патріарха Святого Града Єрусалима – святійшого Тимофея чудотворний образ Божої Матері «Скоропослушниця» був принесений до чернечої обителі на Закарпаття схиігуменом Серапіоном (Іваник). Ікона знаходиться тут і по сьогоднішній час.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.