20 листопада у 22-у неділю після П’ятидесятниці керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський з архіпастирським візитом відвідав храм на честь Всіх Святих, що по вул. Легоцького в м. Ужгороді.

Владику з букетами квітів та словами вітання зустрічали вхованці Недільної школи, парафіяни та настоятель храму протоієрей Олександр Юрина.

Керуючий єпархією у співслужінні секретаря Єпархіального управління протоієрея Віктора Місо, благочинного міста над Ужем протоієрея Івана Моланича та духовенства міста звершив архієрейське богослужіння.

Під час богослужіння особливо лунала молитва за мир в Українській державі.

Після закінчення уставного богослужіння архіпастир звернувся до присутніх зі словами настанови. Між іншим владика сказав: «Цікаво, чому в суспільстві серед людей панує «не» любов? Увімкніть телевізор, відкрийте будь-яку газету чи інтернет-ресурси – зі всіх новин, 85 % складає негатив: вбили, вкрали, спалили, познущалися і т.д. А із 50 коментарів до будь-якої теми на сайтах, 48 будуть негативними зі словами образи й ненависті. Чому так є? Звідки в людей може бути така жорстокість? Мене, як єпископа, це дуже болить і за останні роки я вражений, що коїться з людським суспільством. У Священному Писанні сказано, що «через збільшення беззаконь охолоне любов у багатьох» (Мф. 24.12). А хто ж може навчити любові та подарувати її? В першу чергу, − Церква. Нам потрібно привчити себе і наших дітей непохитно, без боязні і незалежно ні від яких обставин життя, сповідувати віру в Христа. Не можна бути сірим – або чорним, або білим, − серединки бути не може. Ніколи нічого не бійтеся! – не втомлююся це повторювати знов і знов. Відкрито, відверто і безстрашно ми будемо сповідувати віру в Господа Спасителя»!, – зазначив у своєму слові настанови архіпастир.

Після промови своє декламацією віршів та пісень владику ще раз привітала малеча храму, з якою архіпастир любо поспілкувався.

Вкінці владика привітав настоятеля храму з ювілеями 45-річчям від дня народження, 22-річчям від дня хіротнії та призвав на усіх Боже благословення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.