Мукачівська єпархія молитовно привітала свого архіпастиря з ювілеєм від Дня народження

4 листопада, в п’ятницю 20-ї неділі після П’ятидесятниці, в день молитовної пам’яті ікони Божої Матері «Казанської» (1612) керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Мукачівському Красногорському Всіхсвятському чоловічому монастирі.

Як відомо, цього дня правлячому архієрею виповнюється − 50 років від дня народження.

Дорогого архіпастиря-ювіляра на подвір’ї перед входом до храму зустрічала велика кількість вірників, діточок з букетами квітів та намісник чернечої обителі – архімандрит Іларій (Гаврилець).

Його Високопреосвященству під час богослужіння співслужили понад 70 священнослужителів Мукачівської єпархії.

У святковій літургії взяли участь всі намісники та настоятельниці чоловічих та жіночих монастирів єпархії, благочинні районів та представники влади краю, а саме: голова Свалявської районної ради Мирослава Ливч, голова Великоберезнянської районної ради Ярослав Шукаль, Іршавської – Віктор Симканинець, Перечинської райради – Михайло Ласкін, Мукачівської РДА – Сергій Гайдай, а також міський голова Мукачева Андрій Балога і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та ін. Прийшов привітати владику і начальник Мукачівського військового ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Юрій Захаров.

Богослужіння оспівували хор священнослужителів Мукачівської єпархії під керівництвом регента протоієрея Василія Юрини.

На Літургії  сонм духовенства молився за здоров’я ювіляра.

В кінці богослужіння був відслужений подячний молебень.

Після цього у вітальному слові секретар Єпархіального управління – протоієрей Віктор Місо, побажав владиці Феодору архіпастирської мудрості та натхнення у нелегких трудах.

Відтак владика подякував за привітання усім присутнім, зокрема й Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію – за вітальну адресу.

Після цього архіпастир зосередив свою увагу на словах подяки тим людям, які відіграли особливу роль у його духовному становленні, а це: знаному духівникові Троїце-Сергієвої Лаври, архімандриту  Кириллу (Павлову), покійним архімандриту Василію (Проніну) та Блаженнішому Митрополиту Володимиру  (Сабодан). Крім того, владика щиро подякував найдорожчій людині – своїй мамі, монахині Серафимі, а також Богу за Його милість.

Насамкінець архієрей закликав на всіх Боже благословення.

Фото: Віталій Муха, Василь Гуцал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.