З 28 жовтня по 30 жовтня в Свято-Троїцькому Іонинському монастирі Києва, як повідомляв ресурс http://news.church.ua проходив перший Всеукраїнський православний з’їзд молоді.

Звично Мукачівська єпархія не стала осторонь такої події… Сотні людей з різних куточків України підтвердили та завірили, що молодь − це рушійна сила Християнства. Що може бути краще ніж сотня людей, з однаковими думками про віру та цінності? Ці три дні пройшли немов одна година. Спокій, благодать та впевненість в тому, що віра ніколи не покине наші серця було не сказане гасло цього молодіжного зльоту. відразу було видно, що для цього дійства задіяно та використано багато зусиль. За це можна сказати тільки одне, і на мою думку найголовніше − це слова вдячності всім організаторам та волонтерам.

dsc054181З благословення керуючого Мукачівською єпархією Високпреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь в дійстві взяла і креативна молодь з молодіжних братств єпархії.

Люди, які були на конференції були неймовірно добрими та щирими. Ніхто не намагався когось образити,сказати погане слово чи навіяти свої думки. Якщо ж говорити про самий форум детальніше то в декількох словах і не скажеш. З першого дня отці зустріли нас з відкритим серцем та щирою душею, ніби вони нас знають все життя. Батюшки з різних єпархій та на різних мовах доносили до нас ту істинність віри та надії у завтрашній день, яка давала можливість задуматися всім учасникам форуму. Кожному потрібно вірити та надіятися, шукати шлях до Спасіння та духовного спокою.

14877896_818642674904953_1865349923_nСвященнослужителі розповідали теми різного характеру, теми звісно були серйозними, але вони це з такою легкістю розповідали, що хотілося слухати і слухати. І ти просто не звертав увагу на час. Завершенням форуму також був приїзд архієрея Елладської Православної Церкви. Це неймовірно відкрита та розумна людина. Він неодноразово повторював, що Україна − це духовна країна. Владика Миколай виступив з лекцією на тему «Біль, страждання, смерть: християнський погляд та що означає бути православним сьогодні?», і відповів на запитання аудиторії. Не дивлячись на те що християни перетерпіли при різних нападах,тьма не перекриває і не перекриє віру в нашій країні і взагалі. Цікаві речі стверджував Владика, які дивували молодих людей. Ми люди які відчувають ту благодать церкви і постійно стараємося віднайти наше місце в світі. Ми маленьке стадо Боже, маленьке ,але сильне! Говорячи на різних мовах нам не завадило віднайти порузуміння з Владикою. Його мудрість та віра змальовується в декількох словах та в одному погляді. Говорячи та слухаючи таку людину змінються думки та ставлення,навертаються сльози. Це сльози щастя та впевненості в тому що ці молоді люди які тут зібралися є рушійною силою християнства. Важливо бути мудрим і героєм, дивитися за святістю,тримати та укріпляти віру до Бога. Також архієрей розповів аудиторії про власний досвід спілкування зі святим Паісієм Святогорцем. «З преподобним Паісієм перша зустріч була не така як ви собі уявляєте, – зауважив владика Миколай. – Ми прийшли з братом до нього через інтерес. В університеті я вважав себе атеїстом. Але прийшовши до нього, я побачив звичайну людину. Він запитав нас: «Чим ви займаєтеся?». Я відповів: «Вивчаємо фізику». Тоді старець сказав: «Спробуйте розділити свій атом». Проте атом неподільний. Мова йшла про егоїзм – треба було розділити свій егоїзм».

Всі отці намагалися донести до молоді різну інформацію та різними способами, але мета в них всіх була одна. Допомогти молодим людям віднайти себе та дорогу до Бога, той духовний скарб. І наостанок хотілось би сказати про те, що всі три дні до людей звучали слова про добро, і головним усвідомленням цього є слова: Творіть добро, від чистого серця, не чекаючи за це відплати, адже тоді ви не робите добро, а ви його продаєте!

Учасниця з’їзду: Тетяна ЧЕЧУР

(м. Мукачево, Мукачівське молодіжне братство на честь преподобного Сергія Радонезького)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.