Як ми раніше й анонсували, до Дня Незалежності України, 24 серпня 2016 року, з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, з ініціативи Місіонерського, Молодіжного та Паломницького відділів єпархії, підтримки Кушницького Свято-Введенського жіночого монастиря, Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря та Зарічевського жіночого монастиря на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини в Свято-Троїцькому храмі с. Кушниця за участі молодіжних братств єпархії та представників Закарпатської обласної організації УТОГ в рамках єпархіального проекту «Молодь ЗА приМИРення» відбулася архієрейська місіонерська Божественна літургія.

Архієрея перед початком богослужіння зустрічав настоятель храму – протоієрей Михаїл.

Його Високопреосвященству під час Божественної літургії співслужили близько 40 священнослужителів єпархії.

Серед останніх були благочинні єпархії, настоятелька та намісники жіночого та чоловічих монастирів відповідно.

За мир в Україні також молилися представники влади, зокрема голова Свалявської районної ради, представники депутатського корпусу Закарпатської обласної ради, сільський голова с. Кушниця та інші.

Під час богослужіння були заплановані чотири богослужбові зупинки, під час яких священнослужителі здійснювали літургічні коментарі структури та змісту богослужіння, а перший заступник голови Паломницького відділу єпархії, ієродиякон Діонісій (Гангур) для представників Закарпатської обласної організації УТОГ звершив сурдопереклад.

Особливо посиленою під час літургії була колінопреклонна молитва за мир в Українській державі.

Долучилися до неї й представники молодіжних братств єпархії, зокрема Мукачівського, Ужгородського, Перечинського, Іршавського і Кучавського.

На сугубій ектенії була піднесена молитва за загиблими воїнами АТО та всіма українськими військовослужбовцями, які загинули захищаючи державні кордони.

Наприкінці архієрей та духовенство звершили святковий урочистий молебень за мир в Україні.

Після цього архіпастир звернувся до присутніх зі словами проповіді та вітанням з нагоди державного свята.

«Кожна без винятку Божественна літургія є єднанням із Небом. Сьогодні під час богослужіння наша молитва була повністю присвячена за нашу рідну Українську державу, її боголюбивий народ та нашу закарпатську Срібну Землю. Ми благаємо Милосердного Господа, аби Він благословив зберегти українську землю під мирним небом, щоби слово «війна» назавжди відійшло до жахливої сторінки історії нашої держави і Церкви. Ми всі бажаємо творити, працювати і жити на рідній Батьківщині, любити її, в першу чергу, молячись за неї, роблячи добрі справи і покриваючи усе всепрощаючою любов’ю, стаючи єдиним цілим у великій православній сім’ї, канонічній Церкві на нашій рідній українській землі», – наголосив у своєму архіпастирському слові владика.

Дешифровка уривку промови: Ольга Палош

Фото: Іван Феннич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.