Ось уже й промайнуло 365 днів і ми знову зустрілися в нашому бажаному православному духовно-просвітницькому оздоровчому таборі «Камо Гредеши», місцем проведення якого є турбаза «Смерековий камінь»,  що в селі Осій, урочищі Кам’янка на Іршавщині.

Щороку, 13 липня, з благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, стартує наш табір.

Цьогоріч він зібрав 85 дітлахів, з якими є 5 священнослужителів та 6 вихователів.

По одинадцятій годині, розмістившись у своїх кімнатах всі попрямували до неподалік розташованої Свято-Пантелеймонівської жіночої обителі.

Як і зазвичай, на початок доброї справи був звершений молебень, після якого всі дітки були окроплені святою водою та помазані святим єлеєм.

Монахиня Макарія, яка виконує обов’язки настоятельниці обителі подарувала всім дітям ікони св. великомуч. Пантелеймона.

Далі в нас по розкладу обід і тиха година, яка на цей раз була названа «корисною»: за цей час кожна дитинка читає Євангеліє, духовні книжки, вчить молитви і таким чином виконує своє домашнє завдання.

По полудню всі разом зустрічаємось біля улюбленого басейну. Після чого вже аж до вечері, яка у нас о 20.00,  ми багато граємося і радіємо.

На вечірні молитви ми знов рушаємо до жіночої обителі і о 22.00, після насиченого першого дня перебування в таборі, солодко засинаємо.

Ось так промайнув наш перший день в «Камо Грядеши-2016». Ми раді бачити один одного і хоч втомлені, однак щасливі 😀

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.