Представники Закарпатської спільноти глухих Мукачівської єпархії провели чергову місіонерську літургію із судроперекладом для нечуючих людей м. Виноградова (+ВІДЕО)

Трійця – одне з головних свят для кожного православного християнина. І тому символічно, на третій день Святої Трійці, 21 червня, з благословення Митрополита Хустського і Виноградівського Марка та Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського за участі представників Закарпатської спільноти глухих Мукачівської єпархії, спільними зусиллями на прохання нечуючих людей м. Виноградова відбулась Літургія на особливій мові – мові жестів.

Богослужіння проходило у Виноградівському Свято-Троїцькому соборі, а очолив Літургію благочинний Виноградівського благочинного округу – протоієрей Михайло Бідзіля.

Перекладали богослужіння студент 4-го класу КДАіС, представник Мукачівської єпархії Тарас Шелельо та перекладач общини Брич Олена Миколаївна.

Протягом всього богослужіння глухі люди з великою увагою сприймали кожен жест сурдоперекладачів. «Адже, людям, які позбавлені слуху і можливості сприймати звуки, потрібні Літургії, як подих чистого повітря та можливість пізнати духовні цінності життя. Сподіваємось, що «перша ластівка» Літургій на мові жестів у м. Виноградові зможе полетіти і в інші райони Закарпаття, бо проповідувати віру Христову на мові жестів вкрай важливо», – наголошує сурдоперекладач Тарас Шелельо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.