В другий день Святої Трійці, 20 червня, керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свято-Троїцькому храмі м. Ужгород, що в районі Боздош.

Свого архіпастиря в місті над Ужем зустрічали тисячі вірників, настоятель Свято-Троїцького храму, голова Єпархіального відділу Пенітенціарного служіння, настоятель храму на честь Анастасії Узорішительниці, що на території УВП № 9 в м. Ужгороді – протоієрей Володимир Гуй.

При зустрічі архіпастир передав Свято-Троїцькому храму скриньку з мощами святих.

Свому архіпастирю співслужили секретар Єпархіального управління – протоієрей Віктор Місо, голова Соціального відділу єпархії – протоієрей Феодор Горшков, голова Паломницького відділу, намісник Ужгородського Cвято-Воскресенського чоловічого монастиря – архімандрит Марк (Куштан), голова Інноваційного та Молодіжного відділу – протоієрей Василій Керецман, голова Місіонерського відділу – протоієрей Віктор Палош, голова Єпархіального відділу, церковного, культурно-просвітницького служіння – архідиякон Олександр Садварі, голова Інформаційного віділу – протоієрей Олександр Монич та понад 20-ть священнослужителів Ужгородського благочиння.

На богослужінні також були присутні міський голова Ужгорода Б.Є. Андріїв, настоятелька Зарічевського Свято-Маріє-Магдалинівського жіночого монастиря – ігуменя Варвара (Поп), кілька голів Районних рад області, депутати Закарпатської Обласної та Ужгородської міської Ради.

Після зверешння хресного ходу, біля храму архієрей разом з священнослужителями освятив величний дерев’яний поклонний Хрест, який був споруджений для вірників Ужгорода та вірян храму власним коштом сім’ї Немеш В.І.

Опісля архіпастир звернувся до тисячі вірників зі словом настанови.

«Бувають моменти, коли кожний із нас відчуває особливе покликання. Щотижня, щомісяця і щороку ми чуємо одне й те ж Євангеліє, але в певні моменти почувши його людина цілковито змінюється. Змінюється тому, що не може жити без Бога, не може існувати без Церкви Христової. Дух Святий одного разу подіявши на душу людини розтоплює закам’яніння наших гріхопадінь…

Життя наше сповнене не завжди тільки трояндами, під якими також є колючі шипи, однак християнин Духом Святим нічого в житті не боїться. Дух Святий, який зігріває серце людини допомагає їй стати на правильний шлях, путь спасіння. Тому будемо твердо триматися нашої істинної православної віри і святої канонічної Церкви, в якій є спасіння для кожного з нас!», – наголосив у своєму слові архіпастир.

Насамкінець архієрей призвав на усіх Боже благословення.

Більше фото: Віталій Муха

Пропонуємо також Вашій увазі проповідь владики Феодора у аудіоформаті:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.