З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Іршавське молодіжне братство долучилось до святкування Міжнародного дня захисту дітей, який відзначався днями.

Молодь братства відвідала Чинадіївський дитячий будинок і разом з гуртом «Кирниченька» організувала для діток справжній колоритний Закарпатський концерт, після якого вдячні маленькі глядачі запросили братчиків до себе на свято.

На цьому святкування дня захисту дітей не закінчились, бо 2-го червня молодь на чолі з головою братства, ієромонахом Агапітом (Шпиняк) відвідали садочки міста Іршави, де маленьким театральним дійством привітали малечу.

Третього червня святкування продовжилось – молодіжне товариство долучилось до проведення спартакіади для дітей з обмеженими можливостями.

Понад сто учасників спартакіади мали змогу відпочити і розважитись, передивляючись жвавий цікавий концерт, організований спільними зусиллями братчиків і вихованців недільної школи, що діє при Іоанно-Богословському монастирі с. Сільце і зразкового ансамблю «Кирниченька».

Свято відвідали і священнослужителі єпархії, які відслужили молебень за здоров’я дітей. А смачненький обід, яким почастували учасників спартакіади додав особливого настрою.

«За  ініціативи архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора наша єпархія як ніколи жваво брала участь у проведені свята для дітей з особливими потребами. Заходи були проведені для того, щоб порадувати і привітати малечу. Такі дні, хоч стомлюють і виснажують тілесно, але дають змогу відчути піднесення духу, коли ти бачиш малечу і розумієш, що їхнє виховання у твоїх руках», – зауважив голова братства, ієромонах Агапіт (Шпиняк).

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.