%D0%A0%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%86%D1%8C-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%89%D0%B5-1-400x300[1]Як повідомляє інформаційне інтернет-видання Карпатський об’єктив у Фомину неділю, 8 травня, в селі Малий Раковець Іршавського району освятили нове кладовище та Хрест на його території, який зроблений з чорного мармуру. Кладовище знаходиться в присілку села − Ковбасовиця і займає два гектари. Освячення з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського звершив настоятель місцевого Свято-Покровського храму, протоієрей Михайло Гангур.

Територію нового цвинтаря облагородив, обгородив, встановив вхідні ворота та хрест місцевий житель Іван Савко зі своєю родиною. Іван Савко – екс-голова Іршавської районної ради, теперішній депутат Закарпатської облради.

-У нашому селі 6 цвинтарів, три з них закриті, – розповіла голова Малораковецької сільської ради Емілія Лях кореспонденту «Карпатського об’єктива». – На Горбі (присілок. – примітка автора)  на новому кладовищі (поруч – старе), яке розміщене на 50 сотках, перше поховання було здійснене 30 років тому. Наразі майже заповнене, є тільки декілька вільних місць, які люди залишили для себе біля рідних. Питання відкриття нового цвинтаря – нагальне, бо місце вічного спокою на Худовиці, де ховають покійних з центру села, теж майже заповнене. Два гектари землі сільської ради ми і виділили під ці потреби.

У Малому Раківці проживає 3128 чол. Засноване село 1325 року. Розташоване у підніжжі трьох гір Вулканічного хребта Українських Карпат – Тупого, Китиці, Товстої.

Тетяна Грицищук, фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.