З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, 5 травня в будинку дитячої творчості м. Іршави, відбулось зібрання круглого столу Закарпатської громади глухих.

Зібрання проводили семінаристи Київської духовної семінарії, вихідці із Закарпаття Тарас Шелельо та Іван Даруда, а також перекладач громади Олена Брич.

В Мукачівській єпархії проведення богослужінь із сурдоперекладом стало закономірним явищем. Але для того, щоб ще краще зрозуміти сам переклад та пояснити церковні слова, які, можливо, не всі розуміють, погодились семінаристи. Все почалося із молитви та пасхального привітання.

Для присутніх людей це зібрання було дуже потрібним. Як зазначив семінарист Тарас, в школах для людей із вадами слуху не вивчають церковних жестів. А ця зустріч  допомогла нечуючим людям краще зрозуміти суть богослужіння.

За круглим столом було обговорено низку питань, які цікавили людей із слабким слухом. Семінаристи охоче давали відповіді на них. А перекладач Олена Брич допомогла семінаристам із перекладом. По закінченні круглого столу всі отримали пасхальні подарунки.

Ольга Палош, спеціально для https://m-church.org.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.