Малозабезпечені особи отримали пасхальні набори від благодійного центру кафедрального собору Ужгорода

Протягом багатьох років напередодні світлого свята Воскресіння Христового з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського православна Хресто-Воздвиженська громада м. Ужгорода та благодійний центр «Спаси і сохрани», що діє при кафедральному соборі  проводять  низку акцій до пасхального свята з метою допомогти особам з низьким рівнем забезпечення.

Так, і цього року, на Великдень настоятель храму протоієрей Димитрій Сидор, керівник центру «Спаси і сохрани» Марія Гичка-Сидор разом з волонтерами завітали до вихованців родинного будинку “Нова сім’я”, що в м.Ужгороді. За декілька днів до свята волонтери завезли до будинку паски, продукти, а також канцтовари, одяг та взуття. У сам же день Пасхи Христової за присутності вихованців у будинку відбулося освячення пасок та святкового столу.

Окрім того, щороку кафедральний собор Ужгорода забезпечує пасками та продуктами  Українське товариство сліпих, Ужгородське міське товариство інвалідів праці та дитинства, Товариство глухонімих, малозабезпечені та багатодітні родини. Також у день Воскресіння Христового  дорослі і діти, які просять милостиню біля собору отримали освячені пасочки та солодку водичку.

«Спеціально до свята пасхальний кошик з пасочками, продуктами (олія, крупи, цукор, йогурти, яйця, масло, ковбаси, яблука), памперси та одяг для малечі отримали матусі з дітками, які перебувають в Обласному будинку матері та дитини, – розповідає керівник центру «Спаси і сохрани» Марія Гичка-Сидор. – Ми також знову навідували Ужгородський будинок для людей похилого віку. Цього разу до свята Пасхи ми привезли їм пасочки, продукти харчування та одяг. Ці милі дідусі і бабусі з особливою радістю приймали подарунки. Хтось плакав, хтось хотів обійматись, але усі були вдячні, що їх не забули. Дехто навіть питав: “За що? Ми не заслужили”. Ще ми відвідували обласний притулок для неповнолітніх, який знаходиться у Батьові Берегівського р-ну. Волонтерами центру було зібрано більш ніж 100 шт. іграшок та одягу. Дітки ласували цукерками,печивом та солодкою водичкою. Психологом нашого центру було проведено профілактичну бесіду з підлітками».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.