З благословіння Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського продовжується благодійна пасхальна акція «Христос Воскресе», яку проводить Іршавське молодіжне братство.

Акція стартувала з четверга Страсного тижня і триватиме протягом Світлого тижня. Молодь відвідує осіб, які знаходяться на стаціонарному лікуванні в ЦРЛ, дітей з неблагополучних сімей, ромське населення, дитячі будинки, стареньких, немічних, хворих, аби подарувати паски, продукти харчування, писанки і шоколадні яйця, організувати святкові обіди.

Так, в другий день Пасхи, 2 травня, за молитвами правлячого архієрея і за підтримки голови братства ієромонаха Агапіта (Шпиняка) братчики організовували дитяче свято в центрі міста Іршава. Святкування відбулось після Літургії на центральній площі міста, де зібрались дітки з школи-інтернату, вихованці дитячого будинку, мешканці міста Іршави і казкові герої, що завітали на свято.

Програма була насиченою і різнобарвною, адже в дитячому святі брав участь і зразковий дитячий ансамбель «Кирниченька». Повчальна сценка «Великдень Горпинки» розчулила кожного і примушувала задуматись. Надзвичайно талановитий вокал вихованців дитячого гурту радував серце глядачів. В кінці дійства для всіх присутніх на святі був накритий стіл, молодь пригощала мешканців міста власноруч випеченими пасочками, гарненькими крашанками і різними солодощами.

«Вперше проведене дитяче свято «Ми родом всі з дитинства» мало за мету показати справжнє святкування Пасхи, почастувати всіх і кожного, розділивши радість Христового Воскресіння. Після гостинців всіх було запрошено полинути в дитинство, адже родом всі ми звідти. Відвідавши чудові дитячі атракціони, де кожен і дорослий, і малий радів однаково. Тож любімо тою любов’ю, що люблять діти, стараймось мати таку ж дитячу щирість і турботу одне про одного і щиро всім серцем прославляймо Воскреслого Спасителя Христа», – зазначив голова братства ієромонах Агапіт (Шпиняк).

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.