З благословіння Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Іршавська молодіжка у святковий недільний день, 24 квітня, провела благодійну акцію «Творімо добро разом».

Після Літургії молодь з головою братства ієромонахом Агапітом (Шпиняком) поїхали туди, де їх чекають і де потрібна допомога. Найперше молодь відвідала у м. Виноградові спеціалізований інтернат, юнаків з проблемами розвитку, де за похмурими стінами проживає 110 молодих людей. Молодь переконалась: від цих хлопців можна багато чому повчитися, вони як ті промінчики сонця – світлі і чисті, радіють як дітки усьому. Кожен з них був обдарований пальмовим віттям, солодощами, іграшками. Поспілкувавшись і почувши проповідь від голови братства вихованці інтернату з вдячністю проводжали братчиків до автобуса, який прямував далі до стареньких і немічних бабусів і дідусів.

Того ж дня молодіжка з освяченими пальмовими віточками відвідала будинок для престарілих, де знаходяться 160 людей похилого віку. Кожен мешканець будинку відчув радість спілкування і надію, що вони комусь потрібні.

День ішов до завершення і молитвами архієрея, за підтримки голови братства, молодь організувала посеред міста спонтанний флеш-моб вітаючи і роздаючи перехожим символ свята – гілочки верби. А після цього, увечері, всі разом вирушили на вечерю зі своїми стравами до ромського населення в село Собатино.

«Не засуджуймо нікого, просто даруймо тепло, любов, віру, надію тим, хто потребує. Братчики зробили вечерю на понад сотню людей, де і самі разом з ними вечеряли. Після смачної їжі всі разом подякували Господу за все, що Він дає, – розповів голова братства о. Агапіт. – За цей недільний день спільними зусиллями вдалось порадувати і подарувати надію п’ятистам людей. Якщо всі дружньо будемо трудитись на ниві Христовій, то зможемо обігріти не одну тисячу сердець. Тож творімо добро разом!».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.