Вербна Неділя у Свято-Михайлівському храмі Ужгорода (+АУДІО)

1386567003_2800324 квітня, Православна Церква молитовно вшановує свято Входу Господнього в Єрусалим, Вербну Неділю. Цього дня Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свято-Архангело-Михайлівському храмі Ужгорода (Минай).

Свого Архіпастиря радо зустрічали настоятель приходу – протоієрей Іоанн Ваш з паствою.

Його Високопреосвященству співслужили: секретар Мукачівського єпархіального управління – протоієрей Віктор Місо та настоятель храму.

В кінці Божественної Літургії владика Феодор звершив освячення ваій (гілок верби).

По завершенні богослужіння керуючий єпархією звернувся до вірян з привітанням та словом настанови, в якому відмітив наступне: «Сьогоднішній празник наскільки величний, настільки й трагічний. Ми згадуємо момент, коли Господь Спаситель добровільно йде на страждання заради роду людського, безбоязно і без зволікань. У цей день і кожного року ми всі приходимо до храму з вербою, аби оспівати хвалу Богу і ніколи не дозволимо собі сказати «розіпни Його». Сьогодні перед нами рубікон – закінчилася свята Чотиридесятниця, 40 днів посту, починається останній Страсний тиждень. По своїй суті він трагічний тим, що Господа, який стільки благ дарував людському роду, розіп’яли люди. А Господь любить нас все одно і дає все, щоб ми були Христовими! Молитва в цей Страсний тиждень має звучати: «Господи прибав нам любові».  А любов проявляється в служінні ближньому», – наголосив архіпастир.

Також пропонуємо Вашій увазі аудіо запис проповіді владики Феодора:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.