Хрестопоклонна неділя в Свято-Хресто-Воздвиженському соборі Ужгорода (+АУДІО)

В Неділю 3-ю Великого посту − Хрестопоклонну, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Ужгородському Свято-Хресто-Воздвиженському соборі.
Його Високопреосвященству співслужили клірики собору, а також зі своїм архіпастирем молитовно єдналась тисячна паства кафедрального собору.
За Божественною літургією святителя Василія Великого, яка згідно уставу звершується в недільні дні Святої Чотиридесятниці, владика Феодор звершив дияконську хіротонію над випускником Одеської духовної семінарії – Володимиром Фатич.
В своєму архіпастирському слові до ввіреної пастви, архієпископ Феодор, звернув увагу на наступному: «Сьогодні рубікон, середина Великого посту – Хрестопоклонна неділя, ще один престольний празник в цьому святому соборі. Ми поклоняємося Животворящому Хресту Господньому, який знаходиться на середині храму. І для укріплення своїх тілесних і душевних сил ми прикладаємося до святого Хреста. Кожна людина без винятку має свій хрест і не має людини, яка би в цьому земному житті не несла би свій подвиг. Подвиг із радостями і втіхами, зі скорботами і негараздами, і часто буває, що людина нарікає на свій хрест, кажучи: чому в мене такий хрест, в мене він найважчий! Господь дає людині хрест по таких кількості і силах, що людина обов’язково може понести це випробовування, яке виховує її волю, утверджує у вірі і через горнило спокус, випробовувань, скорбот людина наближається до Джерела світла і благодаті – Бога, Який і утішає людину».
Також пропонуємо Вашій увазі аудіо-проповідь владики Феодора у цей день:


Завантажити можна тут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.