З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Іршавська молодіжка прекрасного сонячного дня, 28 березня, після теплої зустрічі з дорогим архієреєм, його мудрих настанов і щирих слів вирішила поїхати до вихованців Чинадіївського дитячого будинку і розділити ту радість, яку мали після розмови з владикою Феодором.

Діти радісно зустріли братчиків з батюшкою і у дружньому колі говорили про спасіння душі, почули лекцію про Великий піст, куріння, аборти, розпусне життя, про те, що є гріхом, як потрібно готуватись до сповіді і причастя. Діти  мали змогу запитувати батюшку за те, що їх турбує. Дивували їхні щирі і глибокі запитання, діти наче та губка всотували все, що їм говорилось.

«Надворі Великий піст і як ніколи треба говорити про життя, про спасіння душі, про те, що піст це не дієта, щоб влізти в одяг, що став тісний, а про те, що піст це добра справа, це щире бажання допомогти іншим, турбота і увага, щира молитва і покаяння», – зазначив голова братства, ієромонах Агапіт (Шпиняк).

Після дружньої розмови всі разом, вихованці дитячого будинку, голова братства зі своїми братчиками пішли гратись і на чистому повітрі продовжили розмову про храм і сучасне молодіжне життя. Наостанок молодь Іршавського молодіжного братства разом з вихованцями дитячого будинку заспівали і попросили у Господа многії літа дорогому архієрею по молитвах якого Іршавська молодіжка має змогу трудитись на ниві Христовій.

«Благословіння на добрі справи від дорогого серцю владики Феодора, який своїм щирим ставленням, своїми вчинками дарує нам наснагу для праці на ниві Христовій є дуже цінним. По молитвам владики молодіжка навідує стареньких і піклується про діток з дитячих будинків. Спаси Господи, дорогий наш владико, що молитесь за нас, що завжди пам’ятаєте і допомагаєте нам, бо якби не Ваша підтримка нашого братства вже не було б. Земний Вам поклон від всіх нас!» – з такими щирими словами звернулась молодь до керуючого Мукачівською єпархією.

Тож, дорогі друзі, пам’ятаймо: де просто там ангелів сто, де мудрено там ні одного. Живімо просто, даруймо свою любов і підтримку тим, хто потребує!

Іршавське молодіжне братство

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.