13 березня з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора вийшла в світ чергова телепрограма «Духовні обрії».

Цього разу ефір був присвячений темі церковного туризму і паломництва. На запитання глядачів відповідав гість програми: голова єпархіального Паломницького відділу, намісник Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, − архімандрит Марк (Куштан).

Серед іншого в програмі прозвучали відповіді на такі питання: Навіщо потрібно їхати до святинь? Як внутрішньо і зовнішньо готуватися до поїздки в святі місця? Яка різниця між церковним туризмом і паломництвом? Чому часто люди їдуть і приїжджають з паломництва «пустими»? Якщо в людини є проблеми, але їхати до святинь немає бажання. Потрібно чи не потрібно їхати тоді до святинь? Чи якась градація по своєрідній «шкалі» сили святинь? Як не перетворити поїздки до святих місць в «протокол»? Що порекомендуєте тим, хто дивитись на паломництво, як на зовнішній атрибут «вдачі», «амулет» і т.д? Чи може паломництво перетворитися в страсть і як з цим боротися? Чи можна хвалитися поїздками до святинь?

Нагадуємо, що всі телепрограми «Духовні обрії» у записі Ви маєте завжди можливість передивитися на офіційному відеоканалі Мукачівської єпархії SinopsisTV.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=OXbfe0gIv18&w=420&h=315]

З історії програми: Телепрограма «Духовні обрії» виходить в ефір з 20 лютого 2011 року. Періодичність – кожна третя неділя місяця. Формат – у записі. Тривалість – 20 хвилин. Час виходу – кожна третя неділя: 17.36. – 17.56. Канал – ЗОДТРК «Тиса 1». Ретрансляція – програму «Духовні обрії» можна подивитися в інтернет-режимі на офіційному відеоканалі Мукачівської єпархії SinopsisTV. Структурний поділ: розмова з гостем на задану тему. Ведучий програми – протоієрей Олександр Монич. Редактори програми – Дмитро Кешеля, Наталія Тронь, Наталія Шпак. Електронна скринька телепрограми: dychovni.obrii@ukr.net.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.