В понеділок сирної неділі керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свято-Троїцькому храмі, мікрорайону Боздош в Ужгороді.

Свого архіпастиря зустрічав голова Єпархіального відділу пастирської опіки пенітенціарної системи, настоятель храму – протоієрей Володимир Гуй та дітки Недільної школи, що діє при храмі.

Архієрею співслужили: секретар Єпархіального Управління – протоієрей Віктор Місо, благочинний Ужгородського району, настоятель Свято-Покровського храму-пам’ятника Ужгорода – протоієрей Миколай Кабаці, намісник Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, голова Паломницького відділу єпархії – архімандрит Марк (Куштан), голова Єпархіального молодіжного відділу – протоієрей Василій Керецман, настоятель Свято-Миколаївського храму Ужгорода – протоієрей Михайло Шандра та клірики храму.

В цей день настоятель храму зустрів свої 40! Після богослужіння архіпастир привітав ювіляра, нагородив його відзнакою Мукачівської єпархії, побажав міцного здоров’я, натхнення та ентузіазму у несінні нелегкого пастирського служіння.

У своєму архіпастирському слові владика серед іншого сказав: «Ваше Високопреподобіє, дорогий отець Володимир! Сьогодні від себе особисто та від духовенства нашої Мукачівської єпархії маємо честь привітати Вас з ювілейним днем Вашого народження! У свої 40 років Ви з допомогою Божою вже збудували три храми. В нашій древній Мукачівській єпархії Вам доручено нести непростий послух. Послух служіння людям у в’язниці. Наша єпархія вже не один рік тісно співпрацює з Державною Пенітенціарною службою України в Закарпатській області. Особисто свідчу і констатую факт чудової і далекоглядної співпраці між нами. Радий з того, що через таких священиків Церква завжди має можливість бути поряд з ув’язненими і служити їм. Від усієї душі бажаємо, щоб Всемилостивий Господь благословив Вам надалі залишатись тою людиною, яка, не шкодуючи своїх сил, допомагає вірним чадам Святої Церкви побачити живий Образ Христа та відшукати єдину вірну дорогу до Небесного Града».

В кінці архієрей призвав на усіх присутніх Боже благословення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.