Представник Мукачівської єпархії, семінарист КДС взяв участь в місіонерській поїздці до Білорусії, де була відслужена перша Літургія з перекладом на жестову мову

З 19 по 20 лютого, вихідець із Закарпаття, семінарист Київської духовної семінарії, представник Мукачівської православної єпархії Тарас Шелельо, разом із духівником Київської общини глухих, прот. Григорієм Крижановським та волонтерами взяли участь в місіонерській поїздці в м. Гомель (Білорусь), де була відслужена перша Літургія з перекладом на жестову мову.

Для семінариста ця поїздка виявилася дуже цікавою. Спілкуючись з людьми з вадами слуху, вихованець семінарії отримав багато досвіду, який допоможе йому в його майбутньому пастирському служінні та для місіонерства із глухими людьми Закарпаття. Багато з глухих підходили і дякували за приїзд та запрошували приїжджати ще. А семінаристові говорили: «Які у вас м’які жести!».

Подібна практика звершення богослужінь на мові жестів є дуже важливою і перспективною й для Мукачівської православної єпархії, адже на Закарпатті є багато людей із вадами слуху, яким потрібна духовна підтримка священнослужителів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.