З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архiєпископа Мукачівського i Ужгородського за підтримки намісника Іоанно-Богословського чоловічого монастиря архімандрита Філарета (Скупейко), братії обителі та ініціативи Молодіжного єпархіального відділу Iршавське молодiжне братство у понеділок, 15 лютого, провело свято православної молодi.

Участь в зустрічі взяли представники всіх молодіжних братств єпархії.

Вiдвiдав молодiжну зустрiч і дорогий вciм архiпастир.  Цiкава, повчальна програма для молодi, доповiдi вiд братчикiв, пісні від учнів Іршавської музичної школи, прекрасна повчальна сценка від братчиків Іоанно-Предтечівського братства, екранізована від братства с. Кучави розповідь про вбивство, яке ми дозволяєм через аборти і дивовижний початок свята від зразкового Іршавського ансамблю «Кирниченька». Усе було для молоді.

Після всього розпочалося живе спілкування з архієреєм. Всі мали змогу запитати владику про все, що їх цікавило. Повчальні слова лунали з уст нашого архієрея, який знов і знов закликав покладатись на волю Божу і трудитись на ниві Христовій. Після закінчення свята всі присутні були пригощені солодощами від Іршавського Іоанно-Предтечівського братства.

«Ми святкуємо, живемо, трудимось та ми повинні завжди залишатись християнами, гордитись тим, що ми православна молодь, цінувати це і старатись не втратити, – підкреслює голова Іршавської молодіжки, ієромонах Агапіт. – Сьогодні пройшло перше святкування дня православної молоді в форматі «Стрітенських зустрічей», надіємось з року в рік збиратись і по молитвам нашого архієрея трудитись на ниві Христовій. Зі святом Вас, дорога молодь, трудімось поки є час, поки промінь душі непогас!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.