«Що посієм, те й пожнем»: недільна школа при Сілецькому Свято–Іоанно–Богословському монастирі зігріває серця найменших прихожан обителі

«Що посієм, те й пожнем» – мудрою народною приказкою стараються керуватись учні Недільної школи, що золотими куполами видніється з Сілецької гори.

З благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, за підтримки настоятеля монастиря архімандрита Філарета (Скупейко) дітки мають змогу навчатись Слову Божому. На чернечій горі, щотижня після недільного Богослужіння на уроки збираються вихованці школи і дивують своєю щирістю та бажанням вчитись.

«Діти майбутнє нашої Церкви і ми повинні їх навчати, розказувати і пояснювати, – зазначає викладач школи, насельник монастиря, ієромонах Агапіт (Шпиняк). – Радіє серце, коли діти знають заповіді Божі, знають молитви і змалечку ростуть з Христом. Недільна школа, як те сонечко збирає малят, вона обігріває їхні сердечка, навчає милосердя, доброти, ввічливості, турботи. Діти як та губка всотують все те, що є навкруги них, тож даваймо оточувати наше майбутнє лише хорошим, адже що посієм, те й пожнем!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.