Вельмишановний Володимир Васильович!

 Від себе особисто та нашої древньої Мукачівської єпархії вітаю Вас з 85-річчям від дня Вашої появи на світ!

Слава Богу, Господь благословив нашу Срібну Землю багатьма своїми милостинями. Наша земля завжди була багата талановитими людьми, серед яких і велика когорта майстрів пензля. Їхні картини радують відвідувачів художніх галерей як в Україні, так і в багатьох інших країнах світу та Європи, їх натхненними роботами прикрашені наші величні храми і безцінні історичні пам’ятки та монастирі.

Дорогий Володимир Васильович! Через Вашу яскраву, самобутню і багатопланову творчість палітра ваших творів залучає мільйони людей до світу прекрасного. Ви є не просто народний художник України, академік Національної академії мистецтв України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, Ви перш за все дуже проста і віруюча людина. Господь бачачи Ваше серце вклав в нього свій подих Творця, через який Ви стали тим, ким Ви стали.

Користуючись нагодою сердечно вітаю Вас з днем не тільки народження, але й проведенням особистої ретроспективної виставки, своїх найкращих творів, які Ви самостійно відібрали до ювілею.

Приємно також відзначити Ваш високий професійний рівень. Радує серце, що Ваші роботи вписані золотими буквами у золотий фонд мистецького світу і Ви продовжуєте лінію всесвітньовідомих закарпатських художників – Йосипа Бокшая, Федора Манайла, Адальберта Ерделі, Андрій Коцка, Антон Кашшай, Ернест Контратович, Гавриїл Глюк, Шандора Петкі.

Щиро в цей день бажаю Вам і Вашій родині Божого благословення, добра, міцного карпатського здоров’я, щастя і благополуччя, невичерпної енергії і творчої наснаги в примноженні славних культурних традицій рідного міста, краю, нашої рідної України!

З повагою та шаною Феодор,

архієпископ Мукачівський і Ужгородський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.