«Хоч на мить ощасливити бідних дітей» – Іршавська молодіжка відвідала неблагополучні сім’ї

Щодня ми чуємо Євангельські заклики: любити ближніх, навідувати хворих, давати милостиню – так вчить нас Святе Писання. Святі отці своїм прикладом дають нам уроки, як ми маємо ставитись до ближніх.

У п’ятницю, 29 січня  Іршавська молодіжка відвідувала учнів шкіл-інтернатів, які знаходяться на вимушених через карантин канікулах. Ці діти живують в різних побутових умовах, тому з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Іоанно-Предтечівське братство як може так підтримує ці родини.

Молоді люди побували в сім’ї, де мама хворіє на рак, тато випиває, а хаті троє маленьких дітей. «Нас радо зустріли, квола від недуги мама була вдячна за продукти, бо вона буде мати з чого зварити вечерю, як сама зауважила в розмові з нами. Дітки відзразу налетіли на солодощі. Жахливі умови існування, де жити навіть нереально, облуплені стіни, пошарпана старезна мебель… Та між цим всім ми побачили ту перлину, яка дає надію цим дітям – на стіні такій, яка, здається, звалиться був образ Матері Божої Почаївської. Побачивши ікону ми заціпли від розповіді найменшої дитинки: «Коли тато вип’є, а мамі погано, то ми просимо Її хай урятує нас і захистить, бо в нас нікого більше немає». Саме ця дитяча щира віра подала урок всім присутнім братчикам. Господня воля велика і незбагненна нам грішним», – каже голова братства ієромонах Агапіт.

Розпрощавшись з цими дітками Іршавська молодіжка захлинаючись від емоцій рушила додому. Молодь  побачила те, чим спасався великий святитель Іоанн Шанхайський. Ми в 21 ст., коли є все, бачимо діток, що живуть на смітті. Святий великий подвижник будучи архіпастирем босоніж ходив вулицями міста, збираючи діток і створюючи притулки для них… Нереально повірити, що тепер теж є такі діти. Звісно, в державі є дитячі будинки та, як ми знаємо, далеко не всі діти, яким потрібно потрапляють туди.

Молодь побачила біль в очах дітей, вони розуміють, що їх нікому не треба, маленькі босоніж вибігали на вулицю, щоб вистачило чогось добренького і їм, своїми рученятами затягували братчиків до своїх холодних, обшарпаних домівок…

Тож, дорогі друзі, берімо приклад з подвижників Божих, трудімось для свого спасіння як було наголошено молоді, перед від’їздом додому. А вже пізнім вечором братчики прочитали акафіст на розпів Великому подвижнику Господньому Іоанну Шанхайському і у своїх молитвах щиро попросили молитвенного заступництва цим знедоленим малюкам.

Іршавське молодіжне братство

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.