«Розтопи серце своїм добром» – акція Іршавської молодіжки закликає усіх небайдужих творити добрі справи

Прекрасного вівторкового зимового дня молодь Іршавського Іоанно-Предтечівського братства зі своїм першим візитом відвідала стареньких одиноких людей. З благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора стартувала акція «Розтопи серце своїм добром», яка буде проводитись неодноразово.

Як і завжди, молодь братства бере під свою опіку одиноких і престарілих людей міста Іршави. Недарма акція називається «Розтопи серце», бо коли старенькі тремтячі руки беруть від молоді продукти харчування тає серце у всіх… Вони такі беззахисні, щирі, наче маленькі діти. Заходячи до їхніх осель тремтить душа, хай десь навіть сморід і безлад, та це все можна виправити.

Умілі руки молоді, натхнення творити добро за кілька годин змінювали оселі людей. Братчики прали, прибирали, готували їсти та найголовніше спілкувались з людьми. Голова братства після проведеного активного дня спілкування зі старенькими узгодив з молоддю графік відвідувань цих людей. Батюшка зауважив, що колись так когось чекати будем і ми.
Трішечки нашого часу може змінити чиєсь життя, йдучи засніженими вулицями від теплоти сонця тає сніг, так і людські серця тають від простої уваги, щирості, любові, доброти.

«Завдячуючи Господу з благословення владики Феодора ми можемо стати тим маленьким промінчиком сонечка для тих стареньких-немічних людей, які дивувались, що хтось для них трудиться просто так, без оплати, без їхніх підписів у списках. Найбільша подяка від них це сльози радості від думки, що вони комусь потрібні», – зазначив ієромонах Агапіт в слові сказаному до молоді.

Наостанок було зауважено до братчиків, щоб вони не лінувались, а віддано трудились на ниві Христовій і долучали чим більше добрих людей, які так само хочуть допомогти або тих, що знають, кому потрібно допомогти. Тож розтопімо серця знедолених, бо одне добре слово дарує надію.

Іршавське молодіжне братство 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.