19-го січня після Божественної Літургії в кафедральному соборі міста Мукачево, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський очолив Хресний хід та Велике Освячення води на річці Уж вже в столиці Закарпаття місті Ужгороді.

Кілька тисяч вірників разом зі своїм архіпастирем та духовенством прибули вже на традиційне місце де звершується чин Великої Агіасми.

Кількасот метрів Православної набережної  Ужгорода   заповнили вірники, які прийняли участь в молитві. Після уставного чину освячення владика Феодор звернувся до пастви з вітальним словом в якому привітав духовенство, представників влади та багатотисячну паству, яка зібралась в цей урочистий день з великим святом Богоявлення.

Крім іншого  архіпастир закликав присутніх на освяченні посилити свої молитви за мир у нашій Українській землі. Після чого  владика громогласно прочитав уставну молитву за мир в нашій державі.

Владика наголосив про важливість Хрещення для віруючої людини та вказав, що в цей день ми всі являємося співучасниками  Йорданських подій не тільки як історичного факту, але й завжди являємося свідками духовного переродження в Таїнстві особистого Хрещення.

«Вітаючи усіх Вас зі святом, хочу побажати, щоб Господь Милосердний благословив нашу рідну українську землю, наш боголюбивий народ і кожного з нас Своїми щедротами. Спільна молитва має величезну силу – Господь є посеред нас. Тому я закликаю усердно молитися за кожну душу і за нашу державу. Адже події на Сході є великою раною для кожної людини, для кожного віруючого серця. Нехай благодать Святого Духа, яка освятила води завжди перебуває у нашому серці, аби ми могли оправдати у своєму житті ім’я християнина, а також дарували один одному світло Божественної Любові», –  відзначив у своєму слові архієрей.  

Після проповіді владика благословив всіх бажаючих зануритися в освячені води Ужа.

В кінці архієрей та духовенство окропили святою водою усіх вірників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.