У п’ятницю, 15 січня, Іршавське молодіжне братство провело дві акції. Спершу молодь відвідала інтернат, де проживають 111 хлопців з вадами розвитку. Христос народився – з цією радісною звісткою розпочався Різдвяний концерт.

З молоддю разом колядували і вихованці інтернату. В цей казковий день до дітей завітав цар Ірод, Мошко, Книжник, пастушки, ангел і багато інших персонажів, які брали участь в Різдвяному концерті. На завершення вихованець інтернату подарував братчикам пісню в своєму виконанні, яка вразила усіх присутніх.

Солодкі подарунки і на завершення обіцянка повернутись. Де б ми не були ми повинні прославляти новонародженного Царя-Спасителя світу, маленького Богомладенця, адже всім потрібна радість в серці, а більшої радості, ніж народження предвічного Бога немає.

Після цього молодь  знов вирушила в дорогу, бо ще так багато треба, де побувати. Так, з колядою у дорозі, Іоанно-Предтечівське братство відвідало і організувало Різдвяний концерт в престарілому будинку, де проживають 160 людей похилого віку. Дійство “Вертепу” на сцені зіграла молодь Іршавського братства і діти з Недільної школи.

У головній ролі був голова братства ієромонах Агапіт. Старечі руки аплодували і дякували, адже вони як маленькі діти так хочуть бути потрібними комусь, а коли їх відвідує молодь вони відчувають, що потрібні, що їх люблять і найголовніше, що хтось їх хоче почути.

Вийти швидко від них нереально, бо знов і знов вони починають колядку і запрошують в кімнати, де проживають і, можна сказати, доживають свої останні дні. Бабусі і дідусі перепитують знов і знов, коли їх навідаєм. Сльози…..сльози, без них не можна зачинити за собою двері.

“Зазираючи в своє майбутнє ніхто з нас не знає чи не опиниться на місці дідуся чи бабусі”, – так слушно сказав ієромонах Агапіт, нагадуючи молоді, що ціну їхньої коляди і просто спілкування вони зможуть в повній мірі оцінити лише тоді, коли самі стануть сивочолими людьми.

А вже в суботу, 16 січня,  Іршавська молодіжка з колядою, з цікавим дійством “Вертеп”, щедрувальниками, посівальниками відвідала спеціалізовану школу-інтернат, що розташована в с.Імстичів Іршавського району. Дітки зацікавлено споглядали за дійством. Різдвяний маленький концерт, скромні подарунки і багато любові, турботи, ласки отримали вихованці школи-інтернату. Утішити так легко головне щирим серцем хотіти допомогти.

Цінуймо кожну мить і пам’ятаймо, що час назад не повернути; навідуймо хворих, утішаймо, нагодуймо, не будьмо байдужими до чужого горя, бо що буде через мить з нами самими ми не знаємо.

Іршавське молодіжне братство 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.