zhitye-serafima-sarovskogo-korotko_61615 січня Церква Христова молитовно вшановує пам’ять преподобного Серафима, Саровського чудотворця. В честь цього великого угодника Божого в Мукачівській єпархії є одна з найдивовижніших і мальовничих  чернечих обителей Закарпаття – Свято-Серафимівський жіночий монастир, що в селі Приборжавське Іршавського району.

В цей день вже традиційно з сонмом духовенства та вірян до обителі для звершення святкового Богослужіння з архіпастирським візитом прибуває керуючий єпархією – Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

По завершенні богослужіння владика Феодор привітав з днем небесного покровителя настоятельку – ігуменю Серафиму, священнослужителя обителі – ігумена Серафима та всіх сестер, благодітелів і прихожан монастиря.

В своєму архіпастирському слові владика зосередив увагу присутніх на земному подвизі святого. «Під час свого життя преподобний Серафим не написав жодної книги чи богословського твору, проте його особисте життя було найкращим богослов’ям для всіх тих, хто приходив до Саровського святого», зазначив владика.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.