14-го січня, за юліанським календарем 1-го січня, святкується початок Нового року, який є ближчим для православних людей. Адже зустріч Нового року 31 грудня припадає на період посту.

Кожний рік, який ми живемо – безцінний. Це милість і дарунок Божий. 365 днів для молитви, для трудів, для допомоги ближньому і покаяння. Ми ж, на превеликий жаль, часто забуваємо про основну складову життя на цій землі, і тому в погоні життєвої суєти, подеколи все менше й менше живемо для Бога…

Прожитий рік ще одна можливість подивитися назад і зробити певні висновки. Що зробили? Чи вдалось реалізувати за допомогою талантів все те, що бажали? А чи, можливо, вже назавжди втрачені дні, місяці, півроку чи й рік на безглузді справи, розмови і вчинки?

Вкладання своїх старань на славу Божу по-істині справа, що наповнює життя змістом. Не тільки власного, а й ближніх, що поруч. Минулий рік Іршавська молодіжка на честь Предтечі Господнього Іоанна на чолі з головою братства, насельником Сілецького Іоанно-Богословського чоловічого монастиря, ієромонахом Агапітом, старалася жити за таким принципом. Але не будемо багатослівними, бо кращими словами є конкретні благі діла. А ще важливим є приклад для усіх нас, аби попусту не гаяти часу. Тож, творімо добро поки є час, поки промінь душі непогас!

Ольга ПАЛОШ, спільно з Іршавським молодіжним братством

для  m-church.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.