Свято-Іоанно-Богословський монастир молитовно вшанував день Ангела намісника обителі

Вже по традиції першу архієрейську Літургію в новому році, керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершує в Свято-Іоанно-Богословському чоловічому монастирі в с. Сільце, що на Іршавщині.

3 січня Церква Христова молитовно вшановує пам’ять святителя Філарета, митрополита Київського і Галицького (17.04.1779-21.12.1857).

Останній є небесним покровителем намісника Іоанно-Богословської обителі – архімандрита Філарета (Скупейко).

Свого архіпастиря з букетами квітів та віршиками зустрічали дітки монастирської Недільної школи, намісник та прихожани обителі.

Під час літургії насельника Костринського Свято-Покровського чоловічого монастиря, монаха Евлогія (Гавриш) владика висвятив в сан ієродиякона.

Після літургії до святителя Філарета був звершений святковий молебень.

В кінці богослужіння, владика разом з духовенством на вулиці біля храму освятив унікальний пам’ятник святому апостолу і євангелісту Іоанну Богослову.

Опісля архієрей звернувся до присутніх з проповіддю, в якій розкрив життєвий шлях святого митрополита Філарета та духовне значення його євангельської місії.

В кінці архіпастир привітав намісника з днем його Ангела, а всіх присутніх з Новоліттям та наступаючим Різдвом Христовим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.